Laserbehandeling

Laserbehandeling geeft een verbleking van de wijnvlek. Bij de ingreep wordt de vlek behandeld met licht van een bepaalde golflengte dat door bloed wordt geabsorbeerd en niet door andere structuren van de huid. De energie van de laser leidt tot een zeer korte sterke verhitting. Hierdoor verschrompelen de bloedvaten als het ware en worden ze door het lichaam opgeruimd. Doordat er minder bloedvaten overblijven, zal de vlek verbleken. Met de behandeling wordt zo vroeg mogelijk begonnen: de vlek is dan nog klein en het lijkt erop dat een jonge huid beter reageert dan een oudere huid. Er zijn meerdere behandelingen nodig. Volledige verdwijning van wijnvlekken treedt zelden op.

Veel leden van Nv WSWs worden gelaserd in onderstaande centra:

Bekijk hier de presentatie van Dr. Suzanne Pasmans over de uitslag van onderzoek over het gebruik van laser bij de behandeling van wijnvlekken (Landelijke dag van 23/04/2016).

Links: onbehandelde wijnvlek, midden: enkele uren na de eerste laserbehandeling, rechts: enkele weken na de vierde laserbehandeling
Links: onbehandelde wijnvlek, midden: enkele uren na de eerste laserbehandeling, rechts: enkele weken na de vierde laserbehandeling

Looking at lasers. A film from the Birthmark Support Group.
London’s Great Ormond Street Hospital has a worldwide reputation for pioneering the treatment of sick children. An important example of its work has been in developing the use of lasers to treat birthmarks and associated skin conditions.

A video produced for the Birthmark Support Groep BM, WC1N3XX
www.birthmarksupportgroup.org.uk
info@birthmarksupportgroup.org.uk
Produced by Great takes Television Ltd