Doe mee aan een internationaal onderzoek: jouw mening telt!

September 2020 – Vanuit het AMC Amsterdam wordt een groot internationaal onderzoek gestart naar de behandeling van wijnvlekken. De mening van ervaringsdeskundigen is daarbij belangrijk. Wil jij drie maanden lang mee denken en je mening geven via de mail? Geef je dan op en doe mee. Je hoeft dus niet naar Amsterdam te komen of je te laten onderzoeken, je reageert per mail.

Er zijn wereldwijd veel onderzoeken gedaan naar de effecten van behandelingen van wijnvlekken. Maar ieder onderzoek is net iets anders opgezet of uitgevoerd. Daar komt nu verandering in. Met de bedoeling dat alle onderzoeken vergelijkbaar worden. En je dus ook beter kan zeggen wat wel en niet werkt.

Grootschalig onderzoek

Arts-onderzoeker dr. Ginger Beau Langbroek, van het AMC in Amsterdam, gaat samen met dr.  Albert Wolkerstorfer een onderzoek starten over behandeling van wijnvlekken. Het gaat om een grootschalig onderzoek op internationaal niveau naar de effectiviteit van verschillende behandelingen. Hiervoor heeft dr. Langbroek onze vereniging benaderd om onze leden te vragen hieraan mee te doen. Het is namelijk belangrijk dat ook patiënten zelf mee denken en mee beslissen.

Delphi methode

In het onderzoek wordt de Delphi-methode toegepast. Dat betekent dat er in meerdere rondes vragen gesteld worden die beantwoord moeten worden door de deelnemers. Net zolang totdat er eenduidige antwoorden uit voortgekomen zijn, waar alle deelnemers het over eens zijn.

Wat wordt van de deelnemer verwacht?

  • Dat u een mailadres hebt en internet tot uw beschikking heeft. De vragenlijsten met items moeten online beantwoord worden.
  • Dat u Nederlands- of Engelssprekend bent.
  • Dat u aan alle rondes van het onderzoek meedoet. De rondes zijn verspreid over circa 3 maanden.
  • Dat u serieus met de vragen omgaat. Uw inbreng is in elke ronde van groot belang.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen of heeft u vragen?

Mail dan naar g.b.langbroek@amsterdamumc.nl

Met vriendelijke groet,

Liesbeth van Loosdregt