Internationale bijeenkomst voor jongeren in Duisberg (DE), 22-24 april

De Duitse patiëntenvereniging Bundesverband Angeborene Gefäßfehlbildungen e.V. organiseert een weekend speciaal voor Europese jongeren tussen de 14 en 25 jaar oud die geboren zijn met een vasculaire malformatie.

Iedereen die getroffen is door een zeldzame ziekte heeft veel baat bij lotgenotencontact. “Heb jij dat soms ook?”, meestal gevolgd met krachtig hoofdgeknik waardoor je je niet meer zo alleen voelt.

Daarom organiseert de Duitse patiëntenvereniging dit internationale weekend. Tieners en jongvolwassenen uit Europese landen ontmoeten elkaar in Duisburg om ideeën, ervaringen en tips uit te wisselen met gelijkgestemden, te profiteren van boeiende lezingen van deskundigen en tegelijkertijd een nieuwe stad te verkennen.

Naast de educatieve inhoud staat het weekend in het teken van plezier maken en ervaringen delen. Na Berlijn, Amsterdam en Hamburg is nu Duisburg in het Ruhrgebied gekozen als bestemming voor de internationale bijeenkomst.

Als je je vandaag nog aanmeldt via info@hevas.eu, worden de kosten door de vereniging Hevas betaald. Daarna kan aanmelden nog tot 10 februari via de Duitse vereniging. De kosten bedragen dan € 50 voor overnachting, ontbijt, lunch en diner.